Ökumenikus váltó

Az összefogás erejével

Az idén 30 éves Ökumenikus Segélyszervezet története bizonyítja, micsoda erő van abban, amikor különböző közösségekből érkező emberek küzdenek egy közös célért. Akárcsak egy futóváltónál: az összefogás erejével.

A BSI és az Ökumenikus Segélyszervezet idén első alkalommal hirdeti meg az Ökumenikus Váltót a SPAR Budapest Maraton Fesztiválon. Célunk, hogy a legkülönbözőbb vallási felekezetekhez kötődő futókat szólítsuk egy futóközösségbe, egy közös célért.

Kiket várunk az Ökumenikus Váltóba?

  • Egyházi közösségekből, gyülekezetekből érkező csapatokat.
  • Egyházi középiskolákból és hittudományi egyetemekről érkező csapatokat.
  • Egyházak és egyházi intézmények munkatársait.
  • Az Ökumenikus Segélyszervezet adományozóit, önkénteseit (ha akár csak egyszer tárcsáztad a 1353-at, benne vagy).

A Futófesztivál mindkét napján kínálunk egy-egy váltóversenyt az Ökumenikus Váltó iránt érdeklődőknek.

Október 9. szombat, rajt időpontja: 11:50

Rajt/cél/versenyközpont: Pázmány Péter sétány, az ELTE Lágymányosi Campusnál

Elnökségi Váltó (4×2 km) egy kellemes táv azoknak, akik még nem vállalkoznak nagyobb kihívásokra, de szívesen belekóstolnak egy futóverseny hangulatába.

Október 10. vasárnap, rajt időpontja: 9:00

Rajt/cél/versenyközpont: Pázmány Péter sétány, az ELTE Lágymányosi Campusnál

Az elszántabbaknak a klasszikus 4 fős maratonváltót ajánljuk a Tolle UHT Maratonstafétán. Itt a csapattagok egymást váltva 11,2 km – 13,5 km – 10,1 km – 7,4 km-es szakaszokat futnak. Az első futó lehet egyéni maratonista is, hiszen ez a versenyszám együtt rajtol, és azonos útvonalon halad a fővárosunk legszebb pontjait érintő maratoni mezőnnyel.

Fuss és jótékonykodj!

Bárhonnan érkezel és bármelyik távot is vállalod az Ökumenikus Váltóban, a nevezéskor lehetőséged van jótékony futóvá is válni. A nevezési díjon felüli adományoddal az Ökumenikus Segélyszervezet Kapaszkodó programját támogathatod, melynek keretében évente több ezer hátrányos helyzetű gyermek kap esélyt a felzárkózásra ingyenes fejlesztő foglalkozásokon keresztül. Erre most -a kapaszkodóra- a járvány miatt nagyobb szükség van, mint valaha!

Nevezés az Ökumenikus Váltóra:

  • Az online nevezési felületen a váltótagok adatainak feltöltése után jelöld az “Ökumenikus Váltó” opciót.
  • Nevezési határidő: 2021. október 5., kedd.
  • Ha már korábban neveztetek az érintett versenyszámokra és részt szeretnétek venni az Ökumenikus Váltóban is, írjatok egy levelet rajtszám feltüntetésével a lakatos.istvan@futanet.hu címre.
  • A külön versenyre való nevezés nem jár plusz költséggel, a nevezési díj megegyezik az aktuális nevezési díjjal.

Külön értékelés:

  • Az Ökumenikus Váltóban induló csapatokat külön eredménylistában is értékeljük, az egymás között elért eredmények alapján.

Az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonalát népszerűsítő „Ne csak szurkolj, segíts!” pólókat, vagy technikai mezeket ITT >>> tudod megvásárolni 

Vásárlásoddal te magad is támogatod (pamut póló esetén 500 Ft-al, technikai mez esetén 1000 Ft-al) az Ökumenikus Segélyszervezet Kapaszkodó programját, melynek keretében évente több ezer hátrányos helyzetű gyermek kap esélyt a felzárkózásra ingyenes fejlesztő foglalkozásokon keresztül.