Nevezési kedvezmények

A BSI majdnem minden eseményén és majdnem minden távján igénybe vehetsz kedvezményeket, amennyiben előnevezel. Alább felsoroljuk az összes kedvezményt, de jó, ha tudod, hogy nem minden egyes eseményen veheted ezeket igénybe. Hogy melyiket hol veheted igénybe, azt a nevezésidíj-táblázatból tudhatod meg: ha találsz összeget a kedvezmény oszlopában, akkor azon az eseményen azt a nevezési díjat igénybe veheted.

A következő kedvezményeket veheted igénybe az alábbi feltételekkel:

A közel 20%-os kedvezményt azok vehetik igénybe, akik rendelkeznek érvényes Spuri Aranykártyával. A virtuális kártyát automatikusan kapják azok a futóink, akik előző évben legalább 5 eseményen részt vettek, vagy 75 futókilométert teljesítettek a BSI eseményein. A részletes kiírás itt olvasható. A Spuri Aranykártyások minden év januárjában SMS-ben kapják meg a következő naptári év március 15-ig érvényes kártyát. 

 • A kedvezményt csak a kártya tulajdonosa veheti igénybe, az online nevezési felületen a megfelelő ár bejelölésével.

A Spuri Aranykártyás kedvezménnyel megegyező közel 20%-os kedvezmény azon amatőr és profi futóklubok tagjainak jár, amelyek a BSI-vel szerződést kötöttek. A klub Aranykártyát kap), mely jogosít a kedvezmény igénybevételére. Ez a kártya a Spuri Futóboltban is 6%-os kedvezményt jelent.

 • A kedvezményt csak a futóklub tagjai vehetik igénybe, a klubtagok nevezéseit a klub vezető vagy megbízottja adhatja le az online nevezési felületen a megfelelő ár bejelölésével.

Tanköteles korig (16 év) illetve azután érvényes nappali tagozatos diákigazolvánnyal rendelkezők vehetik igénybe.

A kedvezmény igénybevételének feltételei:

 • személyes nevezéskor a BSI nagyobb és budapesti eseményein az információban a diákigazolvány felmutatásával
 • amennyiben a nevezés nem személyesen történt a rajtcsomag felvételekor kell bemutatni a diákigazolványt (ennek hiányában a rajtszám nem vehető át)
 • csapatnevezés esetén is igénybe vehető, a rajtszámfelvételkor be kell mutatni az érvényes diákigazolványt.
 • jogosulatlan kedvezmény igénybevétele esetén nevezési díj különbözetet kell fizetni

A kedvezmény igénybevételéhez a diákigazolványnak érvényesnek kell lennie az esemény napján. Ha még nem készült el a diákigazolvány, akkor a pótlására kiadott iskolalátogatási igazolás bemutatásával is átvehető a rajtszám. 

A nemzetközi diákigazolvány elfogadása: 

International Student Identity Card. Elfogadjuk, amennyiben a verseny napján érvényes. Minden 12. életévét betöltött nappali tagozatos, általános iskolában, középiskolában, főiskolán vagy egyetemen tanuló diák válthatja ki a világ 124 országában. 
Érvényessége: nincs matricázás semmi ilyesmi, egy kártya maximum 16 hónapig érvényes. A kiállítástól számított harmadik félév végéig. Az északi féltekén kiváltott igazolványok december 31.-ével járnak le, míg a délig féltekén kiváltott igazolványok március 31.-ével: 

International Youth Travel Card. NEM fogadjuk el. Minden 26 év alatti fiatal kiválthatja, függetlenül attól, hogy diák-e vagy sem: 

International Teacher Identity Card. NEM fogadjuk el. Ez a tanárokra vonatkozik és nem a diákokra: 

A kedvezmény igénybevételének feltételei:

 • Csak azok a nevezők látják, akiknek a megadott születési dátumuk függvényében a rendszer felajánlja.

Azokon a versenyeken lehet igénybe venni, ahol lehetőség van egyéniben és váltóversenyen történő egyidejű indulásra (ugyanazon időpontban van az egyéni és váltóverseny rajtja). Mértéke minden esemény esetén egyedileg meghatározott, a nevezésidíj-táblázat „Váltótagkedvezmény”oszlopában található meg.

A kedvezmény igénybevételének feltételei:

 • személyes nevezéskor a BSI nagyobb és budapesti eseményein az információban az egyéni és váltó nevezés egyidejű leadása esetén érvényes
 • online nevezésnél először az egyéni nevezést kell kifizetni, ezt követően írni a nevezes@futanet.hu-ra, kérelmezni a váltótag kedvezményt
 • csak a csapat első tagja veheti igénybe a kedvezményt

Szeretnénk minél többekkel megismertetni és megosztani a sport és a célba érés örömét. Többek között ezért is várjuk nagy szeretettel a fogyatékkal élőket, akik kedvező áron tudnak indulni eseményeinken.

2021-től a nevezés csak és kizárólag online történhet, személyes nevezésre nincs lehetőség.

A kedvezmény mértéke az adott sávos alap vagy ahol van indult már ár 60%-a.

Minden olyan fogyatékkal élő, aki már indult a Szervező Eseményén, regisztrációval kell rendelkeznie az online nevezési rendszerben.
Minden indulónál beállítjuk a kedvezmény kódot, amivel az eseményre nevezéskor megjelennek a kedvezményes árak

Kivétel:

 • A BSI virtuális és Instant eseményein nincs kedvezmény.

A kedvezményt SINOSZ-igazolvánnyal, MÁK-igazolvánnyal, látássérült igazolvánnyal vagy mozgáskorlátozottságot igazoló igazolvánnyal veheted igénybe.
Akik már neveztek korábban automatikusan megkapják a kedvezményre jogosító kódot.
Akik még nem neveztek, azok a regisztráció után az igazolvány másolatukat küldjék el a nevezes[@]futanet.hu címre és a kedvezményt beállítjuk nekik.