Közösségi futások és felkészülési versenyek

Szeretnénk ha minél több kellően felkészült hazai hosszútávfutó választaná az október 7-i 33. SPAR Budapest Maratont az év célversenyének. Ez a cél – a maraton teljesítése – csak jól megtervezett következetes felkészüléssel érhető el, amelyben a kellő mennyiségben begyűjtött km-ek mellett helyet kell kapni a minőségi munkának is. A felkészülés második szakaszában feltétlenül szükségesek a “hosszú” futások, amiket jobb társaságban teljesíteni. Az edzések monotonitását időnként meg kell törni valamilyen módon: a szokott futóterep megváltoztatásával, csoportos futással, “sorstársakkal” való találkozással, olyan eseményekkel amelyek szinten tartják az eltökéltséget és sikerélményt nyújtanak. Ezeket a mozzanatokat mérlegelve és összegyúrva kiegészítjük felkészülési tanácsainkat, edzésterveinket felkészülési közösségi futásokkal és a színes hazai palettáról választott versenyekkel 

Felkészülési versenyek

A felkészülési versenyek kiemelt távjain a 33. SPAR Budapest Maraton egyéni 42,2 km-es távjára az adott verseny előtt legalább 10 nappal benevezett futók 50% kedvezménnyel indulhatnak. Az érvényes nevezést a BSI-től kapott visszaigazoló legkésőbb a verseny helyszínén történő bemutatásával kell igazolni. Ez a kedvezmény a paksi Atomfutás esetében 2018.07.15-ig érvényes. A versenyeken a Spuri Aranykártya tulajdonosok is 20% díjkedvezménnyel indulhatnak. A kedvezmények nem összevonhatók.

9. Győr-Lipót Futóverseny, 26,4 km, június 17. vasárnap

Fuss a vizek városából a Szigetközbe vezető kerékpárúton és a verseny után mártózz meg a híres Lipóti Termálfürdő medencéiben. A verseny fő szervezője a magyar női maratoni csúcstartó, a győri Spuri Futóbolt vezetője Földingné Nagy Judit.

Versenykiírás >>>

V. Szelidi-tó futás, 22 és 33 km, augusztus 4. szombat

A Szelidi-tó valójában a Duna egy hangulatos kanyargós holtága az Alföldön. Az itt futók elmondhatják magukról, hogy legyőzték a Dél-Alföld legnagyobb “kígyóját” ! A verseny szervezője kalocsai futónagykövetünk és lelkes csapata.

Versenykiírás >>>

VII. Atomfutás-Paks, 3/4marATOM, 31,6 km, szeptember 15. szombat

A Duna-parti kisváros népszerű rendezvényének védnöke ezúttal is dr. Kovács Antal olimpiai bajnok, MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója. Találó mottójuk: “Nagy teljesítmények találkozása.” A verseny szervezője paksi futónagykövetünk és csapata.

Versenykiírás >>>

Közösségi felkészülési futások

BSI Futónagykövetei országszerte szerveznek a szeptemberben olyan közösségi futásokat, amelyek távjai jól illeszkednek akár egy “első bálozó” maratonista felkészülésének utolsó szakaszához is. Ezek NEM VERSENYEK, tehát mindenki nyugodtan futhat a saját tempójához leginkább közelálló társasággal. Ezeken a futásokon ingyenesen vehetsz részt, sőt hívhatod barátaidat is! Találjatok magatoknak új futótársakat, ismerkedjetek meg izgalmas futóterepekkel és készüljetek együtt! 

Folyamatosan bővülő listánkból itt keresheted meg a hozzád legközelebbi, vagy a számodra legszimpatikusabb helyszínt, időpontot és csatlakozhatsz lelkes futónagyköveteink közösségi futásaihoz. Böngéssz, kattints, jelentkezz be a választott eseményre és fuss!

szeptember 12. szerda

Budapest, Kispest, KAC pálya, 19 óra

szeptember 14. péntek

Budapest, Margitsziget, MAC, 17 óra, 15-20-25 km

szeptember 15. szombat

szeptember 16. vasárnap

Bécs, Donauinsel, 7 óra, 1-2-3 óra közös futás

szeptember 19. szerda

Budapest, Kispest, KAC pálya, 19 óra

szeptember 21. péntek

Szolnok,9 óra, 10-15 és 20-25-30 km-es távok

szeptember 22. szombat

szeptember 23. vasárnap

Agárd,Velencei-tó Kör Klasszik Pók Janóékkal,28 km

Bonyhád,9 óra, 32 km

Budapest, Pestszentlőrinc,Péterhalmi erdő Gloriett-telepi bejárat 8.30,kb.32 km

Monorierdő,Makkos park, 8.00, 26-30 km

Vecsés,8.30-kor, 7-14-21-28-33 km

szeptember 26. szerda

Budapest, Kispest, KAC pálya, 19 óra

filmelőzetes

ÖSszes táv

SPAR Budapest Maraton®

42,195 m

SPAR 30 km

30 km

SPAR Budapest Maraton® párban

21,8 km + 20,4 km

SPAR Maratonstaféta

9 km + 12,4 km - 8,6 km - 12,2 km

SPAR 5+10 km

5 km + 10 km

SPAR 10 km

10 km

SPAR MINIMARATON

5 km

SPAR 4X2 KM VÁLTÓ

4X2 km

ERSTE Maratonka

2,3 km

SPAR Gyaloglás

2,3 km

SPAR Családi Futás

500 m

FODISZ Esélyegyenlőségi Futam

500 M

AJÁNLÓ

TÁMOGATÓINK

VÉDNÖKÖK
Szijjártó Péter
külgazdasági és külügyminiszter
védnök
Dr. Benkő Tibor
Honvédelmi miniszter
védnök
Novák Katalin
családi és ifjúságügyért felelős államtitkár
védnök
NÉVADÓ FŐSZPONZOR
TÁMOGATÓ

 

 
 

 
 

 
KIEMELT TÁRSSZPONZOR
TÁRSSZPONZOROK
MÉDIATÁMOGATÓK ÉS PARTNER