Közösségi futások és felkészülési versenyek

Szeretnénk ha minél több kellően felkészült hazai hosszútávfutó választaná az október 7-i 33. SPAR Budapest Maratont az év célversenyének. Ez a cél – a maraton teljesítése – csak jól megtervezett következetes felkészüléssel érhető el, amelyben a kellő mennyiségben begyűjtött km-ek mellett helyet kell kapni a minőségi munkának is. A felkészülés második szakaszában feltétlenül szükségesek a “hosszú” futások, amiket jobb társaságban teljesíteni. Az edzések monotonitását időnként meg kell törni valamilyen módon: a szokott futóterep megváltoztatásával, csoportos futással, “sorstársakkal” való találkozással, olyan eseményekkel amelyek szinten tartják az eltökéltséget és sikerélményt nyújtanak. Ezeket a mozzanatokat mérlegelve és összegyúrva kiegészítjük felkészülési tanácsainkat, edzésterveinket felkészülési közösségi futásokkal és a színes hazai palettáról választott versenyekkel 

Felkészülési versenyek

A felkészülési versenyek kiemelt távjain a 33. SPAR Budapest Maraton egyéni 42,2 km-es távjára az adott verseny előtt legalább 10 nappal benevezett futók 50% kedvezménnyel indulhatnak. Az érvényes nevezést a BSI-től kapott visszaigazoló legkésőbb a verseny helyszínén történő bemutatásával kell igazolni. Ez a kedvezmény a paksi Atomfutás esetében 2018.07.15-ig érvényes. A versenyeken a Spuri Aranykártya tulajdonosok is 20% díjkedvezménnyel indulhatnak. A kedvezmények nem összevonhatók.

9. Győr-Lipót Futóverseny, 26,4 km, június 17. vasárnap

Fuss a vizek városából a Szigetközbe vezető kerékpárúton és a verseny után mártózz meg a híres Lipóti Termálfürdő medencéiben. A verseny fő szervezője a magyar női maratoni csúcstartó, a győri Spuri Futóbolt vezetője Földingné Nagy Judit.

Versenykiírás >>>

V. Szelidi-tó futás, 22 és 33 km, augusztus 4. szombat

A Szelidi-tó valójában a Duna egy hangulatos kanyargós holtága az Alföldön. Az itt futók elmondhatják magukról, hogy legyőzték a Dél-Alföld legnagyobb “kígyóját” ! A verseny szervezője kalocsai futónagykövetünk és lelkes csapata.

Versenykiírás >>>

VII. Atomfutás-Paks, 3/4marATOM, 31,6 km, szeptember 15. szombat

A Duna-parti kisváros népszerű rendezvényének védnöke ezúttal is dr. Kovács Antal olimpiai bajnok, MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója. Találó mottójuk: “Nagy teljesítmények találkozása.” A verseny szervezője paksi futónagykövetünk és csapata.

Versenykiírás >>>

Közösségi felkészülési futások

BSI Futónagykövetei országszerte szerveznek a szeptemberben olyan közösségi futásokat, amelyek távjai jól illeszkednek akár egy “első bálozó” maratonista felkészülésének utolsó szakaszához is. Ezek NEM VERSENYEK, tehát mindenki nyugodtan futhat a saját tempójához leginkább közelálló társasággal. Ezeken a futásokon ingyenesen vehetsz részt, sőt hívhatod barátaidat is! Találjatok magatoknak új futótársakat, ismerkedjetek meg izgalmas futóterepekkel és készüljetek együtt! 

Folyamatosan bővülő listánkból itt keresheted meg a hozzád legközelebbi, vagy a számodra legszimpatikusabb helyszínt, időpontot és csatlakozhatsz lelkes futónagyköveteink közösségi futásaihoz. Böngéssz, kattints, jelentkezz be a választott eseményre és fuss!

szeptember 12. szerda

Budapest, Kispest, KAC pálya, 19 óra

szeptember 14. péntek

Budapest, Margitsziget, MAC, 17 óra, 15-20-25 km

szeptember 15. szombat

szeptember 16. vasárnap

Bécs, Donauinsel, 7 óra, 1-2-3 óra közös futás

szeptember 19. szerda

Budapest, Kispest, KAC pálya, 19 óra

szeptember 21. péntek

Szolnok,9 óra, 10-15 és 20-25-30 km-es távok

szeptember 22. szombat

szeptember 23. vasárnap

Agárd,Velencei-tó Kör Klasszik Pók Janóékkal,28 km

Bonyhád,9 óra, 32 km

Budapest, Pestszentlőrinc,Péterhalmi erdő Gloriett-telepi bejárat 8.30,kb.32 km

Monorierdő,Makkos park, 8.00, 26-30 km

Vecsés,8.30-kor, 7-14-21-28-33 km

szeptember 26. szerda

Budapest, Kispest, KAC pálya, 19 óra

filmelőzetes

ÖSszes táv

SPAR Budapest Maraton®

42,195 m

SPAR 30 km

30 km

SPAR Budapest Maraton® párban

21,8 km + 21,4 km

SPAR Maratonstaféta

9 km + 12,4 km - 8,6 km - 12,2 km

SPAR 5+10 km

5 km + 10 km

SPAR 10 km

10 km

Erste Maratonka

2,3 km

Győri Édes Gyaloglás Kicsiknek és Nagyoknak

2,3 km

Nestlé Családi Futás

500 m

FODISZ Esélyegyenlőségi Futam

500 M

AJÁNLÓ

TÁMOGATÓINK

NÉVADÓ FŐSZPONZOR
TÁMOGATÓ

 

 
 

 
 

 
KIEMELT TÁRSSZPONZOR
TÁRSSZPONZOROK
MÉDIATÁMOGATÓK ÉS PARTNER