nap
óra
perc
másodperc

Jótékonyság: 25,5 millió Ft, 2000 adománygyűjtő

Közzétéve:

A SPAR Budapest Maraton® Fesztivál a létszámcsúcs mellett jótékonysági rekordot is hozott. Az eseményhez csatlakozó karitatív szervezetek mintegy 2000 adománygyűjtő futójának, szimpatizánsának és a céges adományoknak köszönhetően az esemény jótékonysági termése meghaladta a 25,5 millió forintot.

Partnereink az adománygyűjtés mellett a kiállítói területen és szurkolópontjaikon is valódi fesztiválhangulatot teremtettek.

Lássuk milyen eredménnyel zárták a karitatív partnereink október első hétvégéjét!

A szervezetek nevére kattintva fotógalériájukat is megnézheted.

Mosoly, pacsi, örömfutás, küzdelem, önismeret, bátorság, önzetlen segítség: 280 futó, 1500 támogató, 5 fáradhatatlan szurkolócsapat és 20 helyszíni önkéntes – így foglalható össze az Élménykülönítmény jelenléte a versenyen, mindez 11 millió Ft támogatást is eredményezett a Bátor Tábornak.

Soha nem látott méretű Suhangyal csapat, 57 adománygyűjtő futóval. Barátaik, családjaik, munkatársaik segítségével több mint 2,8 millió forintot futottak össze a SUHANJ! Alapítvány  céljaira.

A Gyermekrohamkocsi  93 adománygyűjtő futója 986 km-t teljesítve 2,7 millió forintot gyűjtött össze a transzport lélegeztetőgép megvásárlásához. Az útvonal 2 pontján is szurkoltak minden résztvevőnek a sárga mezes önkéntesek.

„Rajtvonalon a Kék Vonal” szlogenjük mellett 26 adománygyűjtő futójuk lelkesedése is kellett a csaknem 2,3 milliós eredményhez, melyet a krízis helyzetben lévő gyermekeknek segítő alapítvány elkönyvelhetett.

Az esemény névadó szponzora, a SPAR a futófesztiválon is együttműködött stratégiai partnerével, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, közösen támogatva az „Ide hozzuk a játszóteret!” programot. Ezek a mozgó játszóterek az ország több mint 300 kistelepülésére viszik el a játék örömét, hogy a legszegényebb családok gyermekei is megismerhessék azt. A SPAR a maratoni standja teljes bevételét  -több, mint 1 millió forintot-  ajánlotta fel a játszótér-program támogatására. Ugyancsak a Máltaiak juttatják el rászoruló gyermekekhez, családokhoz azt mintegy 500 mesekönyvet, amit a futófesztivál idején gyűjtöttek.

Az Őrzők Alapítvány 11 adománygyűjtője csaknem 670 ezer forintot gyűjtött, de rajtuk kívül legalább 250 résztvevő demonstrált, futott az alapítványt támogató mezben.

A Megyünk Előre Alapítvány 62 futóval vett részt a két nap versenyein. Daganatos betegségből gyógyultak, vagy kezelés alatt állók sportoltak együtt kezelőorvosaikkal  a választott távokon. Az alapítvány zenés szurkolópontot is működtetett. Céges felajánlásokból 1,5 millió forintot tudnak egy speciális, könnyen irányítható, elektromos kerekesszék beszerzésére fordítani.

A Magyar Hospice Alapítvány sárga nárciszt viselő 40 adománygyűjtője most mintegy 800 ezer forinttal járult hozzá a nemes ügy támogatásához. Ebből az összegből száznál is több alkalommal látogathat szakember betegeikhez.

Az UNICEF Csapat adománygyűjtői több, mint 450 ezer forintot gyűjtöttek, ezzel is gyermekéletek megmentéséhez járulva hozzá.

A Greenpeace Magyarország harminc önkéntese, adománygyűjtő futója 800 ezer forintot meghaladó összeget tett hozzá a két nap alatt  szervezet műanyag szemét csökkentése érdekében indított projektjéhez.

Mi is kivettük a részünket a jótékonyságból. A jótékonysági nevezési díjak összegével a Magyar Élelmiszerbankot támogatjuk, a Fut a színház külön verseny 26 csapata által befizetett nevezési díjak pedig hagyományosan a Bajor Gizi Színészmúzeumhoz kerülnek.

A FODISZ Esélyegyenlőségi futam 500 résztvevője (fogyatékkal élők és épek egyaránt) ingyenesen állhatott rajthoz és örülhetett a célba érést követően mindenkinek kijáró éremnek.

A két nap során a hosszabb távokon – a maratont is beleértve – 180 hallás-, látás- vagy  mentálisan sérült, illetve mozgáskorlátozott társunk állhatott rajthoz ingyenesen.

Az eseményen kiállító karitatív szervezetek térítésmentesen kapják a megjelenés lehetőségét.

12 kartondoboznyi sportcipő és sportruha gyűlt össze a helyszínen, előzetes gyűjtésünk eredményeként, amit a Magyar Vöröskereszt juttatott el rászorulókhoz, azokkal a ruhákkal együtt, amelyeket futóink a rajtban hagytak.