nap
óra
perc
másodperc

Indul a nevezés a 2023. évi SPAR Budapest Maratonra

Közzétéve:

A SPAR Budapest Maraton® Fesztivál az ország legnagyobb szabadidősport-eseménye, a járványt megelőzően alkalmanként több mint 30 ezer résztvevő futott, gyalogolt a kétnapos esemény sokszínű kínálatának valamelyik távján. Légy részese az élménynek 2023-ban Te is! A hosszabb távokra máris nevezhetsz!

Budapest első számú, őszi futófesztiváljára a klasszikus maratonisták mellett a rövidebb távos futókat is várjuk, sőt azokat az egyéni indulókat, baráti társaságokat és családokat is, akik talán életükben először kóstolnak bele egy ilyen esemény hangulatába.

38. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál nemzetközi mezőnyében futhatsz maratont egyéni indulóként vagy párban. Ha maraton még nagy falat, választhatod az annak előszobájaként emlegetett 30 km-s betétszámot is, melynek nevezői az útvonal 12. kilométerénél bekapcsolódva együtt futnak a maratoni mezőnnyel. Az idei év újdonságát, a 14 km-es betétszámot 2023-ban is elindítjuk, fusd együtt a nagy mezőnnyel az első 14 km-t! A rövidebb távok kedvelői választhatják a 10 km-t vagy a Maratonstaféta keretében megoszthatják a maratoni távot és az élményt barátaikkal, családtagjaikkal, kollégáikkal. A minimaraton távja 5 km, melyet önmagában vagy a 10 km, illetve a 14 km-s távval kombinálva is teljesíthetsz.

Gyere, és nézd meg a főváros legszebb részeit futólépésben!

Duna menti útvonal, panoráma a Budai-hegyekre, hídfutás, alagútbuli és Budapest csodálatos építészeti öröksége vár a pályán, ha rajthoz állsz október 14-15-én a 38. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál távjain.

A pálya szinte sík, első maratonhoz és PB-hez is ideális.

Évente több tízezer futó dönt úgy, hogy részt vesz a főváros legnépszerűbb futófesztiválján! 2023-ban veled is megtörténhet.

 

Távok, melyekre már tudsz nevezni – 2022. október 8-9.:
– 38. SPAR Budapest Maraton®
Tolle Mini Trappista Maratonstaféta (4 fős csapatoknak)
SPAR Budapest Maraton® párban
30 km
14 km
14+10 km
14+5 km
10 km
10+5 km
Minimaraton 5 km

Készülj a versenyre a BSI e-edzés programjával. E-edzésterveinket használva szakember irányításával készülhetsz a választott távra. A maraton mellett a 30 km, a 10 km és az 5 km-s távokra is készülhetsz velünk. Az edzéstervet háromhetes periódusokban küldjük hírlevél formájában. Az edzéstervek menetrendjét idekattintva éred el hamarosan. A 38. SPAR Budapest Maraton sikeres teljesítésére felkészítő edzésprogram várhatóan 2023. január-februárban indul!

A SPAR Budapest Maraton Fesztiválon 2023-ban is számos külön versenyen mérettetheted meg magad.

Kerülj az élre a szakmák maratoni bajnokságában. Lehet, hogy az irodában a konkurencia a jobb, a pályán viszont lehetsz Te a gyorsabb! Mérettesd meg magad a jogászoknak, mérnököknek, orvosoknak, pedagógusoknak, informatikusoknak és közgazdászoknak hirdetett különversenyben.

Az esemény a Fut a Cég és a Fut a színház sorozat egy-egy állomása.

A SPAR Budapest Maraton Fesztiválon mindig van lehetőség a jótékonykodásra is, 2022-ben is közel 12 millió forint gyűlt össze jó célokra. Ezt a szokást 2023-ban is folytatjuk.

Az esemény 10 km-es és annál hosszbb távjai beleszámítanak a Spuri Hosszútávfutó Kupa pontgyűjtésébe.
A 10 km-es táv a Tízesmánia egyik állomása.

Friss hírekért, információkért, érdekességekért kövesd a Budapest Maraton Facebook oldalát idekattintva, és jelöld a részvételed a Facebook-eseménynél, hogy biztosan ne maradj le semmiről!

A tavalyi eseményről készült kedvcsináló videót nézd meg itt: