nap
óra
perc
másodperc

megnyugtató válaszok

Gyakran ismételt kérdések

Összeszedtük a leggyakrabban feltett kérdéseiteket

Melyik témában segíthetünk?

Csak kattints a választott dobozra és automatikusan odanavigálunk a releváns és az adott témával kapcsolatos tudnivalókhoz

Nevezés

Nevezni előzetesen az online nevezési felületen, és ha nem telik be a létszámlimit, a helyszínen személyesen tudsz.

A nevezéshez felhasználói fiók regisztrációja szükséges az online nevezési felületen

Az előzetes nevezés október 10-én zárul, eddig van lehetőséged az előnevezésre. Ha nem telik be a létszámlimit, akkor korlátozott számban még a helyszínen is fogsz tudni nevezni, személyes formában.

Igen, a nevezés előtt a felhasználói regisztráció kötelező. Kérjük a valós adataidat add meg, ezek fognak szerepelni az eredménylistában és az oklevélen is.

Az online nevezési felületen a nevezés véglegesítésekor bankkártyával tudsz fizetni. Átutalás nem lehetséges.

 • Dombornyomott hitelkártyával, dombornyomott bankkártyával, internetes bankkártyával (elfogadott kártyatípusok: Visa, MasterCard). Ne félj használni a kártyádat, az online fizetésnél egy biztonságos oldalon kell megadni adataidat.

Az online kifizetett nevezésekről a rendszer automatikus számlát készít a felületen megadott névre és címre, és elküldi azt, az ott megadott e-mail címre.

Ha ezzel kapcsolatban kérdésed van, kérjük jelezd a nevezes@futanet.hu címen.

A nevezési ütem és a létszámlimit függvényében lehetőséget biztosíthatunk helyszíni nevezésre. Amennyiben nem érjük el az előzetesen meghatározott létszámlimitet, igen.

Helyszíni nevezés lehetséges lesz az esemény minden távjára az ELTE Lágymányosi Campusánál kialakított versenyközpontban:

 • október 13-án 12:00-18:00 között
 • október 14-én 7:00-18:00 között
 • október 15-én 7:00-8:00 között
 

Javasoljuk, hogy érkezz meg a helyszínre legalább 2 órával a rajtod előtt, hogy nyugodtan el tudd intézni a nevezésed és fel tudj készülni a versenyre. 

Az összes távra tudsz nevezeni a helyszínen. 

Ha nem tudsz részt venni egy eseményen, lehetőséged van nevezésed lemondására. Ez esetben a befizetett nevezési díj nem veszik el, részben felhasználható a lemondást követő év december 31-ig. A visszalépéseket mindenki önállóan intézheti az online nevezési felületünkön, a saját fiókjába belépve. 

Bővebb információkért kattints ide.

helyszíni tudnivalók

Az esemény helyszínén, a Pázmány Péter sétány környékén csak korlátozott számban állnak rendelkezésre parkolóhelyek. Mivel az eseményre több tízezer résztvevőt várunk, várhatóan nem lesz könnyű szabad parkolóhelyet találni, ezért arra kérünk, hogy lehetőleg gyalogosan, kerékpárral vagy a tömegközlekedést használva érkezzetek a helyszínre. Ha mégis autóval jönnétek, a helyszíntől távolabb eső parkolóhelyeket vegyétek igénybe, és ne autóval próbáljátok megközelíteni a helyszínt.

A versenyhelyszín, vagyis az ELTE Lágymányosi Campusa közelében találjátok a Kopaszi gát elején kialakított parkolóterületet. Ott térítés ellenében tudtok parkolni. A helyek száma ott is korlátozott, ezt – kérjük – vegyétek figyelembe, amikor az érkezés időpontját tervezitek.

Javasoljuk még a Lurdy Ház parkolóját. (A felszíni parkolóban hétfőtől vasárnapig az első két óra ingyenes, utána minden megkezdett óra 300 Ft. A mélygarázsban a parkolás díja hétfőtől vasárnapig minden megkezdett óra 300 Ft (az első 15 perc ingyenes).)

  • A Lurdy háztól az 1-es villamossal a Rákóczi hídon át 2 megállót kell mennetek, majd az „Infopark” megállóban kell leszállnotok, majd gyalog kb. 500 m-re találjátok a versenyközpontot.

A versenyközpontot az ELTE Lágymányosi Campusának északi tömbjében alakítjuk ki.

Déli pályaudvartól:

 • 17 vagy 61-es villamossal a Móricz Zsigmond körtérig, onnan a 4-es villamossal a Petőfi híd budai hídfőig, majd gyalog a Pázmány Péter sétányon (kb. 600 m)

Keleti pályaudvarról:

 • M4-gyel a Móricz Zsigmond körtérig, onnan a 4-es villamossal a Petőfi híd budai hídfőig, majd gyalog a Pázmány Péter sétányon (kb. 600 m)

Nyugati pályaudvarról:

 • M3-mal a Corvin negyedig majd 4/6-os villamossal a Petőfi híd budai hídfőig, majd gyalog a Pázmány Péter sétányon (kb. 600 m) vagy
 • 4/6-os villamossal a Petőfi híd budai hídfőig, majd gyalog a Pázmány Péter sétányon (kb. 600 m)

Ide kattintva a a BKV menetrendet láthatod

Szombati helyszíni térkép:


Vasárnapi helyszíni térkép:

Az útvonaltérképet az adott táv eseményinformációjában találod.

A szombati távokat itt, a vasárnapi távokat pedig itt találod.

A visszaigazoló e-mail bemutatása van szükség.

Mivel ez a választott távtól függ, ezért kérünk látogasd meg az adott versenyszám aloldalát.

A szombati távok aloldalát itt, a vasárnapi távokét pedig itt találod.

Igen. Az átvételhez a visszaigazoló e-mail bemutatása szükséges.

Lesz ruhatár és csomagmegőrzés is. Ennek pontos részleteiről az adott táv aloldalán olvashatsz bővebb információkat.

A szombati távok aloldalát itt, a vasárnapi távokét pedig itt találod.

A női és férfi öltözőknél az alagsorban található wc-ket lehet használni.
Mobil WC-ket az öltöző, valamint a rajt/cél közelében találsz, férfiak részére mobil pissoire-ok is rendelkezésre állnak majd.
Az útvonalon a frissítőállomásokon és a váltóhelyen találsz mobil WC-ket, férfiak részére mobil pissoire-ok is rendelkezésre állnak majd.

Igen. A bsi.raceinfo.hu oldalon tudod követni a futók aktuális helyzetét. 

Lesznek iramfutóink és van szintidő is. További részletekkel az adott távval kapcsolatban kérünk látogasd meg a versenyszám oldalát.

A szombati távok eseményinformációját itt, a vasárnapi távokét pedig itt találod.

A legtöbb esetben szakaszos rajtoltatást alkalmazunk. A résztvevőket több szakaszban indítjuk el. A soron következő hullámok elején rendezők fognak állni, akik előrekísérik a mezőnyt a rajtvonalhoz. További információkért látogasd meg a választott versenyszám aloldalát. 

 •  

az esemény előtt

Szeretsz futni, de szeretnéd tudatosabban, hatékonyabban végezni az edzéseket? Szeretnéd kihozni magadból egy-egy versenyen a maximumot? Nem kell, hogy elvessz a rengeteg fellelhető információ között, készülj velünk! Három kilométertől a négynapos Balaton kerülő szupermaratonig mindenféle távra kínálunk futó edzéstervet a különböző futó tapasztalattal rendelkezőknek. Ebben az esetben bátran javasoljuk, hogy iratkozz fel a BSI E-edzés programjára, ami a hatékony felkészülésed kulcsa lehet. További információkért kattints ide.

A rajtok időpontját az alábbi linkre kattintva találod.

Mivel ez a választott távtól függ, ezért kérünk látogasd meg az adott versenyszám aloldalát.

A szombati távok eseményinformációját itt, a vasárnapi távokét pedig itt találod.

NEM AJÁNLOTT a futóknak futás közben a külvilág zajait tompító bármilyen zene- vagy egyéb lejátszót egyszerre mindkét fülükbe dugva hallgatni, használni.

  • A versenyen a mezőnyben dolgoznak a kerékpáros és motoros szervezők, illetve szükség esetén a mentő autók.
  • A fülhallgató elnyomja a külső zajokat, így a futó akadályozhatja az előző futótársakat és a munkájukat végző szervezőket, orvosi csapatot.

A rajtszámod elöl viseld, kérünk, ügyelj rá, hogy mindig jól látható legyen, és ne hajtsd össze! Gondoskodj róla, hogy a rajtszámod helyesen legyen felerősítve, ehhez a rajtcsomagban és a nevezési pultokon találsz biztosítótűket.

  • A versenyen a mezőnyben dolgoznak a kerékpáros és motoros szervezők, illetve szükség esetén a mentő autók.
  • A fülhallgató elnyomja a külső zajokat, így a futó akadályozhatja az előző futótársakat és a munkájukat végző szervezőket, orvosi csapatot.

Amennyiben az utolsó futó tempója az iramfutó tempója alá lassul, a záróbuszra fel kell szállnia, rajtszámát áthúzzák, a célterületre nem léphet be.

A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül futni, kutyával futni tilos. Kerékpáros kisérésre nincs lehetőség.

 • 10 perc időbüntetést kaphat az a versenyző, aki a rajtszámát összehajtja, letakarja nem jól láthatóan viseli a verseny ideje alatt.
 • Kizárásra kerülhet az a versenyző, aki többszöri figyelmeztetés ellenére is megszegi a rajtszám viselésére vonatkozó szabályt, továbbá aki nem teljesíti a verseny – szervezők által kijelölt – teljes távját vagy a nevezési lapot pontatlanul, nem a valóságnak megfelelő adatokkal illetve hiányosan tölti ki, továbbá a chipet nem rendeltetésszerűen használja.

az esemény után

Az eredménylistát célba érkezés után az alábbi oldalon böngészheted. 

Az okleveledet a neved melletti gombra kattintva tudod letölteni a bsieredmenylista.hu oldalon.

Az eseményről készült összefoglaló filmeket, befutóvideókat, élő közvetítés anyagait a social media oldalunkon illetve a hivatalos YouTube csatornánkon találod.

Az eseményről készült összefoglaló filmeket, befutóvideókat, élő közvetítés anyagait a social media oldalunkon illetve a hivatalos YouTube csatornánkon találod.

Rövid képválogatást a versenyt követő napokban már közzéteszünk. A FutóFotó fotósai által készített hivatalos képek általában a versenyt követő héten csütörtök-péntek magasságában lesznek elérhetőek. Természetesen erről is kommunikálni fogunk.

A talált tárgyakat a verseny után összegyűjtjük. Ha elhagytad személyes tárgyadat a verseny közben annak hollétéről a nevezes@futanet.hu e-mail címen tudsz érdeklődni.

Igen! Sok szeretettel várunk további eseményeinken is. A 2023-as eseménynaptárunkat itt találod.