nap
óra
perc
másodperc

Így futottak színészeink a hétvégén

Közzétéve:

Két felvonás a világot jelentő aszfalton – mondja az idén 8. évadába lépett Fut a színház versenyünk szlogenje. Szombaton a SPAR 4×2 km-es váltóban, vasárnap a Tolle UHT Maratonsafétában versengtek a teátrumi futók. Összesen 26 színházi csapat rótta a kilométereket Budapest utcáin.

Hogyan látták ők a versenyt, milyen emlékeket őriznek futásukról? A színházak nevére kattintva nézheted meg a versenyen készült képeiket.

A Nemzeti Színház  szombaton 2, vasárnap 1 csapattal indult. A szombati színházi versenyt „Az ember Tragédiája” nevű –fiatal színészeket felvonultató–váltójuk nyerte.

Az Operaház  8 vasárnapi stafétával rukkolt ki, közülük került ki a különverseny vasárnapi győztese, az „Operaház Statiszta Fiúk 1.” csapata, melynek tagjai 3:09:24-es, kiváló idővel értek célba.

 A Centrál Színház idén második lett, de jövőre nagyon készülnek még egy fokkal feljebb lépni a dobogón.

A MÜPA pár év kihagyás után újra a futópályán, ráadásul 2 csapattal.

A KOLIBRI Színház  kezdetektől velünk fut, most sem volt ez másként.

A Maladype Színházi Bázis színészei idén először húztak futócipőt versenyünkön, de annyira beszippantotta őket a hangulat, hogy jövőre is találkozhatunk velük.

Ugyancsak először tapsolhattunk az Örkény Színház váltójának is, de ők is ígéretet tettek az újrázásra, és nem utoljára viselték a versenyre készített csapatmezt.

 A József Attila Színház  művészei mindig a legaktívabbak között voltak, idén sem volt ez másként.

A Játékszín  futói nélkül nincs Fut a színház verseny, a kezdetektől velünk futnak. Idén mindkét versenynapon rajthoz álltak.

 Állandó résztvevői versenyünknek a Nemzeti Táncszínház futói is. Náluk a mindennapokban is értelmezhető Peterdi Pál klasszikus mondta az amatőr futómozgalom régmúltjából: a láb mindig kéznél van.

Külön öröm, hogy az alternatív színházi élet fellegvára a Jurányi Közösségi Inkubátorház munkatársai is bekapcsolódtak a színházi versenybe.

Jól döntött a Budapest Bábszínház, amikor versenyünkön nem bábokat, hanem fürge lábú, lelkes művészeti munkatársakat indított.

Velünk futott még az Újszínház női váltója, a nagysikerű Aranyélet című sorozat művészei, a Honvéd Férfikar gárdája és a Fut a színház jótékonysági nevezési díjának kedvezményezettje, a Bajor Gizi Színészmúzeum csapata is.

A külön verseny díjkiosztójára a MÜPA-ban kerül sor november első felében.