Fut a színház

Ahol a futólélek és a művészlélek eggyé válhat

Tizenegyedik  alkalommal hirdetünk külön versenyt a színházi világ (hazai és határon túli magyar színházak, színészek, bábszínházak, táncegyüttesek, színházi szakemberek, színházi fesztiválok, színikritikusok, filmsorozatok, színházi szerzők) képviselőiből álló futóváltók számára október 8-9-én Magyarország egyik legnagyobb szabadidősport rendezvényén.

A Futófesztivál mindkét napján kínálunk egy-egy váltóversenyt a Fut a színház programban művészeinknek.

 

Rajt/cél/versenyközpont: Pázmány Péter sétány, az ELTE Lágymányosi Campusnál

Október 8. szombat

A Hervis Váltó 4×2 km-es váltó egy kellemes táv azoknak, akik még nem vállalkoznak nagyobb kihívásokra, de szívesen belekóstolnak egy futóverseny hangulatába.

Október 9. vasárnap, rajt időpontja: 9:00

Az elszántabbaknak a klasszikus 4 fős maratonváltót ajánljuk a TOLLE UHT Maratonstafétán. Itt a csapattagok egymást váltva 11,2 – 13,5 – 10,1 – 7,4 km-es szakaszokat futnak. Az első futó lehet egyéni maratonista is, hiszen ez a versenyszám együtt rajtol, és azonos útvonalon halad a fővárosunk legszebb pontjait érintő maratoni mezőnnyel.

Egy intézményből több csapatot is szívesen látunk mindkét napon.

Képviseld a színházi szakmát a futás ünnepén – a közönségsiker garantált!

Az útvonalon végig zeneszó kísér, a célban sok ezer lelkes szurkoló tapsa vár, mindez fővárosunk világszép “kulisszái” előtt.

2021-ben 22 színházi csapat versengett egymással, a média érdeklődésétől kísérve.

2021-ben a színházi verseny résztvevői a Papageno Varázsfutoda Kupa muzsikus futóival együtt vehették át megérdemelt díjaikat az Operaház Eiffel Műhelyházában. Terveink szerint a kategória díjkiosztóját 2022-ben is egy különleges helyszínen tarthatjuk meg.

Fuss és jótékonykodj!

A Fut a színház verseny csapatai által befizetett jótékonysági nevezési díjak nettó összegével ebben az évben is a Jurányi Ház munkáját támogatjuk.

Felkeltettük az érdeklődésedet?

Írj emailt a lakatos.istvan@futanet.hu címre és segítünk!

Nevezési határidő: október 5.