nap
óra
perc
másodperc

Frissítés a SPAR Budapest Maratonon – teszteld!

Közzétéve:

A 34. SPAR Budapest Maraton Fesztivál isoitala a fekete ribizli ízű Gatorade lesz. A vízen kívül a frissítőpontokon Pepsi Colához tudsz még hozzájutni, illetve 32 és 35,9 kilométernél kalcium- és magnéziumitalokat is kínálunk majd.

Az energiaraktárak folyamatos szintentartását a frissítőpontok banánnal és Dextro Energy (Twinner) szőlőcukorral biztosítják.

 

Kérjük, teszteld előzetesen a frissítőállomások kínálatát, hogy bírja-e a gyomrod. Ne a helyszínen derüljön ki, hogy az összetevők valamelyikére rosszul reagálsz, mert az tönkreteheti a versenyedet.

 

Minden, amit a Gatorade-ről tudni akartál:

A sportolók számára fontos a teljesítmény megfelelő szinten tartása az edzések alatt. A Gatorade-ben található szénhidrátok és elektrolitok tudományosan bizonyított módon segítenek az állóképesség megőrzésében hosszútávú igénybevétel esetén is, az elvesztett folyadék és ásványi anyagok pótlásával. A Gatorade azon kívül, hogy oltja a szomjúságot, az edzés ideje alatt segít megelőzni a kiszáradást, csökkenti a fáradtságot és növeli a koncentrációképességet.

Folyadék

Az izzadás okozta folyadékveszteség pótlásának hiánya negatívan befolyásolhatja a teljesítményed, csökkenhet a koncentrációképesség és az edzés intenzitása. Ez már olyan kis mennyiségű folyadék elvesztése után is érzékelhető, mint a testtömeged 2-3%-a. A Gatorade-ben található szénhidrátok és elektrolitok viszont segítik a folyadékpótlást edzés közben.

Szénhidrátok

A szénhidrátok üzemanyagként szolgálnak sportolás közben, de az intenzív edzés kimeríti a készleteket. A megfelelő szint fenntartása nélkül csökkenhet a teljesítmény. Több mint 50 éve dolgozunk együtt sportolókkal a pályán és a különböző laboratóriumokban, így kifejlesztettünk egy 6%-os szénhidrát- és elektrolitformulát, amely javítja a szervezet folyadékfelvételét edzés közben.

Elektorlitok

A tested izzadással hűti le magát. Eközben a szervezeted nemcsak vizet veszít, hanem létfontosságú elektrolitokat is, mint a nátrium vagy a kálium. A Gatorade-ben található elektrolitok ezek pótlásában segítenek. Ez különösen akkor fontos, ha hosszú ideig, vagy meleg, párás helyen edzünk.

 

Böngészd a SPAR Budapest Maraton Fesztivál vasárnapi frissítőállomásainak kínálatát itt: