nap
óra
perc
másodperc

Ez történik a SPAR Budapest Maraton Fesztivál szombati napján

Közzétéve:

A SPAR Budapest Maraton Fesztivál szombati napján a távok sokfélesége várja a mozogni vágyókat. 9 órakor kezdünk az első futammal, és egészen kora estig abba sem hagyjuk a futást. A mai napon állnak rajthoz a családok, az iskolák, a fogyatékkal élők és szimpatizánsaik, a rövidváltók, valamint mindenki, aki az 5 és a 10 km-s távokon van igazán elemében. E cikkben folyamatosan beszámolunk a történtekről. Tarts velünk!

8:25

Góth Mariann közreműködésével bemelegítettük a 10 km-s mezőnyt. Az ELTE Lágymányosi Campusának pázsitján reggeli tornaként is együtt lehetett mozogni Mariannal.

9:00
Elrajtolt a nap első futama, a Landliebe 10 km. A 4200 fős mezőny 10 percen át rajtolt a Pázmány Péter sétányon kialakított rajtterületről. A futók ideális időben teljesíthetik a 10000 méteres távot. Ott fut a mezőnyben Cser Krisztián operénekes,   és Náray Balázs a Kossuth rádió tudósítója, aki ma minden távon rajthoz áll, valamint Iain Lindsay brit nagykövet is.

31 perc után megérkezett az első helyezett férfi, Szemere Levente a Szekszárdi Sportközpont sportolója 31:45-ös időeredménnyel nyerte a futamot. A nők legjobbika egy belga versenyző, Jenna Wyns 36:49-es idővel.

Férfiak:
1. Szemerei Levente 31:45
2. Kovács Tamás 31:53
3. Matkó Csaba 34:03

Nők:
1. Jenna Wyns 36:49
2. Szekeresné Bakonyi Fruzsina 36:50
3.Molnár Léda 39:03

A részletes 10 km-s eredménylista itt érhető el.

10:10

Mostanra özönlenek a célba a Landliebe 10 km-s táv teljesítői. Most érkezett meg Cser Krisztián operaénekes is. Iramfutóink rendben behozták az 50 perces csapatot és az 1 órán belüli teljesítőket is, már várjuk az 1:10-es párost és azokat, akik velük futnak.

10:15

A reggeli torna folytatódik. Béres Alexandra bemelegíti a Riska Minimaraton mezőnyét, hogy mindenki bejáratott izomzattal állhasson rajthoz a 10:50-kor kezdődő futamon. Elképesztően jó már a hangulat Lágymányoson. Kiállítóink szórakoztatnak és kóstoltatnak, valamint a szurkolásbn is segítenek. A jótékonykodásnak számtalan színtere van, és a gyerekek is tök jól érzik magukat. A Nestlénél életnagyságú nyuszival, kutyussal és cicával fotózkodnak a legkisebbek és gyermeklelkű szüleik.

10:30

A Landlibe 10 km-s mezőnyének utolsó célba érkezője is áthaladt a célvonalon. Mindenkinek gratulálunk!

10:50

Elrajtolt a Riska Minimaraton 5 km-s távjának mezőnye. A 3775 nevezőből álló futókígyó 10 percen át rajtolt Lágymányosról. Alig valamivel az utolsó rajtolók után már érkezett is a mezőny eleje. A futamot a BEAC sportolója, Dani Áron nyerte 16:19-es idővel. Pár perccel később a női mezőnyben Staicu Simona szakította át a célszalagot 18:56-os időeredménnyel mindössze 1 másodperccel megelőzve a második helyezett lengyel futónőt. A futamban most is sok ismerős arc bújt meg. Kiss Gergő olimpiai bajnok, Lukoviczki Réka jótékony futó, Szekeres Ferenc kétszeres olimpikon atléta és Sztarenszky  Tiborné 84 éves futónő is velünk mozgott 5 kilométer erejéig..

Eredmények:

Férfi:
1. Dani Áron 16:19
2. Szimte Bálint 16:22
3. Vigh Zoltán Krisztián 16:32

Nő:
1. Staicu Simona 18:56
2. Patrycja Rebisz 18:57
3. Oszlányi Réka 19:31

A Riska Minimaraton részletes eredménylistáját itt éred el.

11:45

A Riska Minimaraton mezőnyének vége is célba ért.  Mindeközben a szomszédos rajtegyenesben elkezdett gyülekezni a 2,3 kilométeres Erste Maratonka EMMI Sulifutamának mezőnye.

12:00

Az iskolások tömött sorokban vártak a rajtduda hangjára, és sosem látott elszántsággal indultak útnak. Néhány percen belül be is robogott a mezőny eleje, aztán még hosszú-hosszú perceken keresztül érkeztek az iskolai mozgósításban aktív diákok és kísérő szüleik, tanáraik. 2019-ben 80 iskola fut velünk közel 5105 résztvevővel. A futamok résztvevői jellemzően háromféleképp teljesítik a távot. A sprinterek a rajtduda hangját is nehezen várják meg, majd fénysebességgel haladnak a cél felé. A kamaszok inkább az esemény közösségi jellegét élvezik, és sétálva, beszélgetve teljesítik a 2,3 kilométeres útvonalat. Köztük futnak és kocognak azok, akik szívesen sportolnak alkalmi jelleggel, vagy most kezdték „sportkarrierjüket”.

Az iskolák között minden évben hirdetünk mozgósítási versenyt is. Idén a budapesti iskolák közül a Molnár Ferenc Kéttannyelvű Általános Iskola érkezett a legtöbb diákkal az Erste Maratonka futamára, a agglomerációban a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola hozta a legnépesebb futócsapatot, a vidéki sulik közül pedig a Dr. Fejérpataky László Általános Iskola mozgósított a leghatékonyabban.

13.20

Az Erste Maratonka egyéni mezőnye is elrajtolt közel 1400 nevezővel. A futamban a nem iskolai keretek között nevező gyerekek mellet családok és baráti társaságok álltak leginkább rajthoz.

14:15

A maratonkák után a nap legrövidebb futamai következtek. A sorban először a Nestlé Családi Futás, vagyis a szupercuki futam, melynek 500 méteres távján szüleik kísérik végig a legkisebbeket. Hangulatproblémákra kifejezetten ajánljuk a családi futás nézőként történő követését.

14.45

A családokat a fogyetékkal élők és szimpatizánsaik követték a pályán. A FODISZ Esélyegyenlőségi Futam minden évben rávilágít arra, hogy a mozgás öröme mindenkit megillet. A szimpátiafutamon 655-en futottak együtt – nagy mosollyal az arcokon, kéz a kézben. A mezőnyelsőségért pedig komolyan meg kellett küzdeni.

15:10

Már zajlik a nap utolsó betétszáma, a 4*2 km-s váltószám, melyen alkalmi családi, céges és baráti formációk, valamint összeszokott egyesületi csapatok is rajthoz állnak. A kultúrában jártas szurkolók a futók között felismerhetik a Nemzeti Táncszínház és az Új Színház művészeit is. Pörögnek a váltások. Kicsik és nagok izgatottan várják a váltózónában váltótársikat. Vajon melyik lesz a győztes csapat?

15:50

Az idei SPAR 4*2 km váltót a Kefe-NÓrifodrÁszat csapata nyerte. Gratulálunk szép volt.

A váltók részletes eredménylistáját itt böngészheted.

16.00

Mostanra a szombati program véget ért. 18 850 nevező mozgott velünk a SPAR Budapest Maraton Fesztivál első napján. A hangulat mellett a futók is remekeltek. Örülünk, hogy ilyen sokan velünk futottatok.

 

Új eredménylista-oldalunkon az eredményedről készült oklevelet is letöltheted. Miután letöltötted meg is oszthatod közösségi profiljaidon. Légy büszke a teljesítményedre.

A  jó hangultú futások  mellett a SPAR Budapest Maraton Fesztivál a jótékonykodásnak is fontos színtere. Tavaly 26,2 millió forint gyűlt össze jötékony célra, és idén sem érjük be kevesebbel. A jótékony futók anyagi támogatása mellett vásárolhatsz például a Suhanj! jótékonysági vásárán jó állapotó futócuccokat úgy, hogy közben segítd az alapítványt céljai elérésében.  Támogasd a hozzád közel álló jó ügyeket, mert segíteni jó, futva segíteni még jobb.