nap
óra
perc
másodperc

Elindult a nevezés a 2022-es SPAR Budapest Maraton Fesztiválra

Közzétéve:

A SPAR Budapest Maraton® Fesztivál az ország legnagyobb szabadidősport-eseménye, a járványt megelőzően alkalmanként több mint 30 ezer résztvevő futott, gyalogolt a kétnapos esemény sokszínű kínálatának valamelyik távján. Légy részese az élménynek 2022-ben Te is! A hosszabb távokra máris nevezhetsz!

Budapest első számú, őszi futófesztiváljára a klasszikus maratonisták mellett a rövidebb távos futókat is várjuk, sőt azokat az egyéni indulókat, baráti társaságokat és családokat is, akik talán életükben először kóstolnak bele egy ilyen esemény hangulatába.

37. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál nemzetközi mezőnyében futhatsz maratont egyéni indulóként vagy párban. Ha maraton még nagy falat, választhatod az annak előszobájaként emlegetett Regnum 30 km-s betétszámot is, melynek nevezői az útvonal 12. kilométerénél bekapcsolódva együtt futnak a maratoni mezőnnyel. A rövidebb távok kedvelői választhatják a DESPAR 10 km-t, vagy a TOLLE UHT Maratonstaféta keretében megoszthatják a maratoni távot és az élményt barátaikkal, családtagjaikkal, kollégáikkal. A minimaraton távja 5 km, melyet önmagában vagy akár a 10 km-s távval kombinálva is teljesíthetsz.

37. SPAR Budapest Maraton Fesztivál

Gyere, és nézd meg a főváros legszebb részeit futólépésben.

Duna menti útvonal, panoráma a Budai-hegyekre, hídfutás, alagútbuli és Budapest csodálatos építészeti öröksége vár a pályán, ha rajthoz állsz október 9-én a 37. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál vasárnapi távjain.

A pálya szinte sík, első maratonhoz és PB-hez is ideális.

Évente több tízezer futó dönt úgy, hogy részt vesz a főváros legnépszerűbb futófesztiválján! 2022-ben veled is megtörténhet.

 

Távok, melyekre már tudsz nevezni – 2022. október 8-9.:
– 37. SPAR Budapest Maraton®
TOLLE UHT Maratonstaféta (4 fős csapatoknak)
– SPAR Budapest Maraton® párban
Regnum 30 km
DESPAR 10 km
SPAR 10+5 km
Riska Minimaraton 5 km

Készülj a versenyre a BSI e-edzés programjával. E-edzésterveinket használva szakember irányításával készülhetsz a választott távra. A maraton mellett a 30 km, a 10 km és az 5 km-s távokra is készülhetsz velünk. Az edzéstervet háromhetes periódusokban küldjük hírlevél formájában. Az edzéstervek menetrendjét idekattintva éred el hamarosan. A 37. SPAR Budapest Maraton sikeres teljesítésére felkészítő, 36 hetes edzésprogram január 31-én indul!

37. SPAR Budapest Maraton Fesztivál

A SPAR Budapest Maraton Fesztiválon 2022-ben is számos külön versenyen mérettetheted meg magad.

Kerülj az élre a szakmák maratoni bajnokságában. Lehet, hogy az irodában a konkurencia a jobb, a pályán viszont lehetsz Te a gyorsabb! Mérettesd meg magad a jogászoknak, mérnököknek, orvosoknak, pedagógusoknak, informatikusoknak és közgazdászoknak hirdetett különversenyben.

Az esemény a Fut a Cég és a Fut a színház sorozat egy-egy állomása.

A SPAR Budapest Maraton Fesztiválon mindig van lehetőség a jótékonykodásra is, 2021-ben is több millió forint gyűlt össze jó célokra. Ezt a szokást 2022-ben is folytatjuk.

Ha pedig különcnek érzed magad, és annak is szeretnél látszani, vegyél jelmezt, fuss abban, és tűnj ki a tömegből! A legjobb jelmezeket közönségszavazás után minden évben díjazzuk!

 

Friss hírekért, információkért, érdekességekért kövesd a Budapest Maraton Facebook oldalát idekattintva, és jelöld a részvételed a Facebook-eseménynél, hogy biztosan ne maradj le semmiről!

A tavalyi eseményről készült kedvcsináló videót nézd meg itt: