COVID19 intézkedések

Veszélyhelyzet után is óvatosan
A Magyarország kormánya 2020. június 18-án határozott a veszélyhelyzet eltörléséről, ennek értelmében korlátozás nélkül rendezhetők sportesemények hazánkban. Így néhány hónapos késéssel, de elindult a szabadidősport-szezon, már sok futó, terepfutó, triatlon és kerékpáros esemény zajlott az elmúlt néhány hónapban és az Ötpróba programsorozat is folytatódik.
Mi, a BSI-ben is elindítottuk saját eseményeinket, a honlapunkon tájékozódhatsz az új és a változatlan időpontokról.
Tudjuk, hogy a veszélyhelyzet elmúlt, de a járványnak nincs vége. Ezért átmenetileg bevezetünk néhány új szabályt, védelmi intézkedést a 35. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon is.

COVID19 nyilatkozat kitöltése:
A rajtszámodat csak akkor tudod átvenni az egyes versenyszámokra, ha letöltöd, kinyomtatod, majd a versenyközpontban kitöltve leadod a COVID19 nyilatkozatot. Váltók esetében a váltó összes tagja nyilatkozatának leadására szükség van a rajtszám átvételéhez. A nyilatkozatot INNEN tudod letölteni. 

Testhőmérséklet-mérés:
A versenyközpont bejáratánál fenntartjuk a testhőmérséklet-mérés lehetőségét. Ha a mért érték meghaladja a 37,5 °C-t, akkor nem veheted át a rajtszámodat. Ebben az esetben a nevezési díjadat levonás nélkül jóváírjuk a BSI egyenlegeden, és azt 2022. december 31-ig szabadon felhasználhatod.

Rajtszámátvétel:
Lehetőleg előzetesen vedd át a rajtszámodat az esemény helyszínén, a Pázmány Péter sétányon. Kérjük, hogy tarts távolságot a sorban, kövesd a helyszínen kialakított tereléseket és a kollégák utasításait.
A versenyközpont területére belépni csak maszkban lehet.

Tésztaparti: 

Az idén nem tartunk tésztapartit az eseményt megelőző napon, ezzel is csökkentve a fertőzésveszélyt.

Öltöző/ruhatár:
Ha teheted, gyere futóruhában, várhatóan meleg lesz. Az öltözőben a lehető legkevesebb időt töltsd.
A ruhatárba beadott csomagod ellenőrzőszalagját kézbe adjuk, ezt magadnak kell majd feltenni a kezedre. Figyelj rá, ne veszítsd el!
Kérjük, hogy amennyiben nem szükséges, ne vedd igénybe a öltöző és ruhatár szolgáltatásait.

Zuhanyzás/masszázs
A fertőzésveszély miatt az eseményen idén nem lesz lehetőség zuhanyzásra és masszázsra.

Rajt- és váltózónák:
Futás előtt a rajtzónákba csak maszkot viselve léphetsz be, amit egészen a rajtig magadon kell tartanod. A rajtvonalat átlépve leveheted. Kérjük, hogy a maszkot a rajt után ne dobd el, vidd végig magaddal, például a csuklódra húzva, majd célba érkezést követően vedd újra fel a befutás után a befutóérem és befutócsomag átvételénél esetleg sűrűbbé váló tömegben. 
Ha páros vagy staféta versenyszámban nem első futóként veszel részt az eseményen, a váltózónákba szintén csak maszkot viselve léphetsz be. A váltás után, a futás megkezdésekor a maszkot leveheted.
A váltózónába csak akkor lépj be, ha a futótársad már közel jár a váltóhelyhez. Az ő pozícióját a bsi.raceinfo.hu oldalon tudod követni a verseny alatt. 

Rajtprocedúra:
A rajtoló tömeget pár száz fős csoportokra daraboljuk, az egyes csoportok rajtja között szüneteket tartunk, hogy ezzel is csökkentsük az útvonal zsúfoltságát. A pályán levő futók eloszlását nagyban segíted, ha a tempódnak megfelelő rajtzónába állsz be. 

Frissítés:
A frissítőállomáson nem adjuk kezedbe a poharakba kitöltött vizet, isoitalt, azt minden esetben Te veszed el az asztalokról. A használt, üres poharat semmiképpen se tedd vissza a frissítőasztalra!
A banánt, citromot, szőlőcukrot kis poharakban helyezzük ki az asztalokra.
Ha teljesen érintésmentes frissítést szeretnél, a legbiztosabb, ha gondoskodsz róla magadnak és viszed magaddal futás közben. 
Az eseményinformációban tanulmányozd át a frissítőállomások kínálatát, így tudni fogod, hogy melyik állomáson találsz vizet, isoitalt, banánt, szőlőcukrot, citromot vagy magnéziumot. 
Bármilyen meleg is lesz, a szokásos szivacsos-lavóros frissítést most nem alkalmazzuk.
Ne légy türelmetlen az állomáson, ha többen vannak előtted, várd meg, amíg rád kerül a sor.

Befutóérem:
Az érmet most nem akasztjuk a nyakadba, célba érkezés után kollégáink a kezedbe fogják adni. 

Kézfertőtlenítés:
Az esemény helyszínén több pontra is kiteszünk kézfertőtlenítőt, ha gondolod használd. Persze hozhatod a sajátodat is.

Távolságtartás:
Sajnos sok helyen már nem tartják a megfelelő távolságot, de mi szeretnénk arra kérni, hogy figyelj oda erre. Ez nem a hagyományos “bandázás” helye. Ne gyere ki órákkal korábban a helyszínre, és a befutód után ne maradj sokáig, mint máskor.

Maszkviselés:
A maszk viselése szabad téren nem elvárt, viszont az eseményen bizonyos pontjain (pl. rajtzóna, váltózóna) ez most kötelező lesz. Ha biztonságosabbnak érzed, viseld, ne feszélyezzen, hogy rajtad van, másokon esetleg nincs.

Ha érkezik veled kísérő, szurkoló, ő is viseljen maszkot, nem csak a rajt/cél környékén, hanem az útvonal mentén is. 

Elvárt magatartás:
Kérjük, hogy viselkedj felelősséggel, légy óvatos és tartsd be a kéréseinket illetve a kormány aktuális előírásait, javaslatait.

KÖSZÖNJÜK a közreműködésed. Ezek minimális változtatások, de a táv teljesítése, a célba érkezés öröme az továbbra is a tiéd. Várunk szeretettel október 10-11-én a SPAR Budapest Maratonon!

A fenti intézkedések a járványhelyzet változását követve az eseményig még módosulhatnak, kérjük nézz vissza többször és nézz rá, hogy történt-e frissítés. A változásokat itt követheted figyelemmel: 
Legfrissebb verzió: 2020.09.29.