nap
óra
perc
másodperc

2024. október 12-13. (szombat-vasárnap)

39. spar budapest maraton© futófesztivál
- A futás ünnepe -

Magyarország legnagyobb szabadidős sportrendezvénye egy igazi bakancslistás kihívás mindazoknak, akik célul tűzték ki a távok királynőjének teljesítését. Fuss maratont Budapesten, egy gyönyörű és változatos útvonalon, sok ezer futótársaddal együtt! Nagy szeretettel várunk rövidebb távjainkon is, ugyanis ezen a kétnapos futófesztiválon mindenki megtalálja a kedvére való programot!

maraton úgy, ahogy mindig is remélted

2 napos futófesztivál, amikor minden (is) a futásról szól

A SPAR Budapest Maraton® Fesztivál az ország legnagyobb szabadidősport-eseménye, a járványt megelőzően alkalmanként több mint 30 ezer résztvevő futott, gyalogolt a kétnapos esemény sokszínű kínálatának valamelyik távján, de 2023-ban újra 23 ezren voltunk. Légy részese az élménynek Te is! Budapest első számú, őszi futófesztiváljára a klasszikus maratonisták mellett a rövidebb távos futókat is várjuk, sőt azokat az egyéni indulókat, baráti társaságokat és családokat is, akik talán életükben először kóstolnak bele egy ilyen esemény hangulatába.

Futhatsz, gyalogolhatsz, túrázhatsz is. Nálunk végre megtalálod a hozzád illő kihívást

világörökségi helyszínek mentén Budapest legszebb részeit fedezheted fel miközben gyönyörködsz a panorámában

Számos zenekar és szurkoló fergeteges hangulatot varázsolva buzdít első lépéstől az utolsóig

Magyarország legnagyobb maratonja, több száz országból érkező futó

egyedi befutóérem és futópóló, hogy sose felejtsd el ezt a napot

válaszd ki a hozzád illő távot

2 nap, 18 versenyszám, de a lényeg ugyanaz

nézz bele az előzetesbe

Bármi is legyen a célod, nálunk megtalálod a számodra legjobb kihívást

Évente több tízezer futó dönt úgy, hogy részt vesz a főváros legnépszerűbb futófesztiválján! A 39. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál nemzetközi mezőnyében futhatsz maratont egyéni indulóként, párban vagy négyfős váltóban is. Ha maraton még nagy falat, választhatod az annak előszobájaként emlegetett 30 km-s betétszámot is. Ha a rövidebb távok vonzanak, akkor a 14 km,  10 km, vagy a Minimaraton 5 kilométeres távját szeretni fogod. A gyaloglást kedvelők is megtalálhatják számításukat, és akkor is itt a helyed, ha csak az élményt szeretnéd megosztani barátaiddal, családtagjaiddal, kollégáiddal. Sőt a gyerekeket is várjuk sokszínű programjaink valamelyikén. 

Akik segítsége nélkül nem menne

partnereink